Bloggen

Oktober

Då har vi gått mot vintertid igen och därmed skymmer det redan innan man hunnit hem från jobbet.

Barnen i Stockholm är iallafall glada då de har höstlov denna vecka 🙂

Tillbaka till mörkret igen… varje dag har jag minst en kund som klagar på svårigheter vid mörkerkörning. Många tror dessutom att det är så det måste vara nu ”när man blir äldre”.

Men icke. Det finns massor av hjälp, tips och trix för att underlätta när vi kör bil i mörkret.

Först och främst måste ditt synfel vara korrigerat, och här pratar vi precision, speciellt för oss som är närsynta.

Företaget Multilens tillverkar Nightcovers, glasögon som är svagt gula för att öka kontrasten, framtagna speciellt för mörkerkörning och om man besväras av mötande bilars strålkastare. Fungerar även utmärkt på dagen med sitt kontrasthöjande filterglas. Kom in i butiken någon sen eftermiddag och testa!

Vår glasleverantör Essilor har tagit fram ett glas som heter Roadpilot II, ett glas du kan få med dina styrkor, både som enkelslipat eller progressivt. Glaset har en antireflexbehandling på bägge sidor av glaset som ger dig ett ökat kontrastseende i mörker, och är speciellt framtaget för att dämpa störande ljus från tex mötande trafikanter och gatubelysning, samt dämpa det reflekterande skenet från vått vägunderlag.
Det progressiva glaset har en extra bred avstånds och mellanzon. För stabilt seende på vägen, i backspeglar och på instrumentbrädan. Läsdelen är dock begränsad till förmån för den breda mellandelen.


Sist men inte minst, se till att alla barn i er närhet (och ni själva också) har reflexer på er, så ska vi nog klara den här mörka hösten också 😉

// Johanna

September

September går redan mot sitt slut och här har vi haft bråda dagar sedan vi öppnade upp butiken med ordinarie öppettider.

Skola och jobb har börjat och då med skärm-trötta ögonen som ett brev på posten.

Att man inte får fyrkantiga ögon av att titta på sin skärm det vet de flesta. Men vet du vad huvudvärken, torrheten och tröttheten i ögonen beror på efter en dag framför datorn? Vad händer i ögat? Hur kan man undvika problemen? (Det finns hjälp att få, utan att behöva ta ledigt från jobbet;-) )

Och den ständiga frågan: Hur mycket skärmtid är egentligen rimligt för en åttaåring? Ur ögonhälsosynpunkt kan vi råda dig till ett hälsosammare förhållningssätt i det digitala livet!(Utan att som förälder få för dåligt samvete ;-))

Det ovanstående och alla andra frågor du kan tänkas ha, svarar vi gärna på! Kom in i butiken eller boka en tid för synundersökning, så berättar vi mer!

Väl mött /Johanna (optikern)

Augusti 2020

I augusti kommer optikern Johanna att göra synundersökningarna. En duktig optiker som har många års erfarenhet. Här blir det ett för henne nytt system att arbeta med, så ha lite överseende i början 😉

Tiderna är fortfarande lite udda men även det ska väl rätta till sig ganska snart.

Fredagen 28/8 är butiken stängd för inventering.

pexels-photo-4512823.jpeg
Foto av Cristian Jako pu00e5 Pexels.com

Maj 2020

Första maj är butiken stängd.

Lördagar t.o.m. måndagar är fortsatt stängda, utom Lördagen 9/5 som är öppen för synundersökningar 10.00 – 14.00 – boka, boka 🙂

Kristi himmelsfärds dag, torsdag 21/5, är butiken stängd. Fredag 22/5 öppet 12-15. Välkomna!

selective focus photography of red flowers
Foto av Adonyi Gábor på Pexels.com

April 2020

Lördagen den 4/4 var det tänkt att ha butiken öpppen, men under rådande omständigheter kommer vi fortfarande hålla stängt på lördagarna.

Vår internetbokning är öppen och det finns lediga tider. Vi följer rådande restriktioner från myndigheter och önskar att även ni gör det. Varmt välkomna!

 

Så var det dags för påsk igen!

Skärtorsdagen den 9/4 stänger vi tidigare. Då är butiken öppen 10.00-14.00.

Långfredagen och Påskdagen är butiken stängd. Glad påsk önskar vi er alla!

 

Fredagen 17/4 är butiken öppen 10-15.

Tisdagen 21/4 och Onsdagen 22/4 öppet 13-17.

Torsdagen 23/4 öppet 10-15.

Fredagen 24/4 öppet 12-15.

Tisdagen 28/4 öppet 13-17.

Onsdagen 29/4 öppet 13-18.

Valborgsmässoafton är butiken stängd. Trevlig Valborg 😉

Lördagar t.o.m. Måndagar Stängt.

agriculture animal baby beak
Foto av Achim Bongard på Pexels.com

 

 

 

 

 

Mars 2020

Under rådande omständigheter, gällande COVID-19 och minskat antal besökare i butiken, kommer lördagarna att hållas stängda tillsvidare.

Av samma anledningar kommer även möjligheterna att göra synundersökningar att vara begränsat. Om du är fullt frisk från alla förkylnings- och influensliknade symptom och inte har varit utomlands de senaste veckorna är du naturligtvis varmt välkommen att boka tid för undersökningar eller komma och titta eller handla.

Vi följer noga uppdaterade rekommendationer från myndigheter samt från optikbranschen.

ball ball shaped blur color
Foto av Pixabay på Pexels.com

Leveranstider

Posten har ändrat villkoren hos vissa linsleverantörer vilket gör att leveranstiden på vissa linsmärken blir något längre. Vi är naturligtvis ledsna för det.

Var därför ute i god tid när du vill beställa nya linser. Men trots detta brukar de flesta linserna komma till butiken inom 3-5 dagar.